Wat is een qr-code?

Op heel wat pagina’s vind je vierkante figuurtjes die bestaan uit heel wat kleine blokjes. De camera van een tablet, smartphone of computer kunnen die “lezen” zoals een streepjescode in de supermarkt. Wanneer je iPad, smartphone of computer die zogenaamde qr-code leest dan kom je op de bijhorende pagina op deze website terecht.

 

Waarvoor gebruik je een qr-code?

De bedoeling is uiteraard dat de qr-code die bij een filmpje hoort afgedrukt wordt en dient als gemakkelijke link naar het juiste filmpje. Zo kan je zoals juf Tiny uit de centrumschool demonstreert de qr-codes naar filmpjes die je vaak wil herbekijken afdrukken en op een “qr-bord” hangen. Handig toch?

Hoe kan ik een QR-code lezen?

Zelf zijn we fan van het programma i-nigma dat we al uitprobeerden op iPad, iPod en iPhone. Maar het werkt ook op smartphones van bv. Samsung of HTC die werken op via Android of Windows Mobile. En zelfs  voor BlackBerry is er een versie. Richt je camera op een qr-code en je zal automatisch de link naar de pagina krijgen. Maar zelfs een (Windows) computer kan via een webcam een QR-code ontcijferen. (voor Apple gebruikers vonden we voorlopig geen alternatief.

 

Comments are closed.