31 jan Studenten aan de lerarenopleiding maken filmpjes met de leerlingen

De studenten van de lerarenopleiding KaHo Sint-Lieven begeleidden vandaag onze leerlingen in het maken van een Jonatan Academie filmpje. Met vier klassen van de school trokken we naar de gebouwen waar we ons even héél klein voelden tussen al die studenten ein die grote infrastructuur. Het was ook het moment om eens te filmen wat de leerlingen hun ervaringen eigenlijk zijn.

Na de geslaagde introductiedag van vorige week waren de verwachtingen hoog. De leraren in spe toonden hoe ze zelf met gemak een filmpje in elkaar boksten. Maar de leerlingen zo begeleiden dat zij een eigen filmpje zouden maken is nog een heel andere opdracht. Er zat veel variatie in de aanpak van de toekomstige leerkrachten maar één ding hadden ze gemeen: hun enthousiasme om de taak tot een goed einde te brengen.

De dag was dus een groot succes: de leerlingen maakten één of meerdere filmpjes waarbij de Blio’s rekenen van onze school inhoudelijk bijstuurden. De filmpjes verschijnen binnenkort op ons YouTube-kaanaal (daar zijn overigens al heel wat filmpjes van de studenten te bewonderen) en worden vervolgens op deze website geplaatst.

Nog een woord van dank voor de lerarenopleiding die de leerlingen verwende met fruit en soep en het beschikbaar stellen van hun ICT-infrastructuur.

One Response so far.

  1. […] resultaten van onze dagen in de lerarenopleiding KaHo Sint-Lieven in Sint-Niklaas staan nu online. Niet elk filmpje is perfect. Hier en daar willen we nog wat sleutelen aan de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *